Stretchtenten van TentEnEvent
“Voor een sierlijke overkapping voor je bruiloft”

Van ronkende diesel naar een tent zonder stekker!

Een doorn in het oog die ronkende aggregaten, terwijl er toch andere oplossingen zijn. Als opstapje naar een tent met geïntegreerde zonnecellen hebben we samen met Volta Energy de onderstaande opstelling gerealiseerd. 

We willen niet het wiel uitvinden en juist zoeken naar slimme toepassingen van bestaande technieken. Het wiel uitvinden laten we graag over aan de experts. Vandaar ook dat we dit jaar een samenwerking met Volta Energy hebben gezocht.

Solar
by Volta en TentEnEvent

Begin in brainstorm: zoektocht naar zonnedoek

Eind 2018 zochten we naar nieuwe uitdagingen voor de komende jaren. We namen hier de veranderende wereld in mee. Dat resulteerde in een brainstorm over de vraag hoe we als tentenbouwers daaraan een bijdrage kunnen leveren.

Wij bouwen een grote oppervlakte aan tentdoek voor een evenement. Als we dat nou eens als energiebron kunnen inzetten. Zo ontstond het idee om een zoektocht te beginnen naar zonnedoeken die energie opwekken.

Denkt u met ons mee over duurzaamheid?

De ambitie is gesteld: op naar een tent zonder stekker. 

Wat is nu de weg en waar gaan we in voorzien? Allereerst is het een uitdaging die we in samenwerking aan willen aan gaan. Dus met de partijen waar we al mee samenwerken en iedereen die hier een bijdrage aan kan leveren. Dit is een open uitnodiging!

Met de opstelling die we nu gebruiken willen we het gebruik analyseren. Het gesprek op gang brengen en samen met onze klanten aftasten wat nodig is. Volgend jaar willen we de hoogte opzoeken en een opstelling creëren waarbij de zon boven de tenten wordt gevangen. Tevens gaan we verschillende materialen testen om de zonnecellen te kunnen integreren. Uiteindelijk willen we in 2021 een doek hebben, waarbij de zonnecellen zijn geïntegreerd met het doek.

R

2019 - opstelling om gebruik te testen

R

2020 - de zonne energie van boven de tent

R

2021 - Zonnecellen en doeken integreren

Postadres

Sandrasteeg 7
7411 KS Deventer
Nederland

Telefoon

0570 238368

Vragen of op zoek naar info?